برداشتن تامپون بینی بعد از عمل
بعد از عمل بینی بسیاری از افراد از برداشتن تامپون موجود در بینی احساس ترس و نگرانی دارند. دلیل نگرانی افراد در خصوص برداشتن تامپون بینی بعد از عمل این است که ممکن است این امر تا حدی ناراحت کننده و دردناک باشد.
اگر به تازگی تجربه عمل جراحی بینی را داشته اید احتمالا در آستانه برداشتن تامپون بینی نیز هستید.
در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا هرچه را که لازم است در خصوص برداشتن تامپون بدانید.
تامپون بینی چیست؟
بعد از پایان عمل جراحی بینی جراح یک پنبه یا گاز استریل در بینی بیمار قرار می دهد. به این مواد تامپون گفته می شود و جهت جذب خون و سایر مایعاتی که از بینی تخلیه می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
چه زمانی از تامپون استفاده می شود؟
به طور کلی استفاده یا عدم استفاده از تامپون بستگی به تشخیص پزشک دارد. گفتنی است که جراح با توجه به تجربه حرفه ای خود و شرایط بیمار نسبت به انجام اقدام تصمیم می گیرد.
گفتنی است که در سال های گذشته جراحان پلاستیک برای هر فردی که تحت عمل جراحی بینی قرار می گرفت از تامپون استفاده می کردند. اما در سال های اخیر برای استفاده از تامپون دستورالعمل خاصی به وجود آمده است. مطابق این دستورالعمل استفاده از تامپون فقط در موارد خاصی توصیه می شود. برای مثال افرادی که بنا به شرایط خاص در معرض خونریزی داخلی بینی قرار دارند ممکن است به تامپون بینی نیاز داشته باشند.
تامپون بینی چه زمان برداشته می شود؟
به طور کلی هیچ پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد، چراکه زمان مناسب برداشتن تامپون بینی بعد از عمل جراحی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین این کار تا حد زیادی به تصمیم جراح نیز بستگی دارد. برخی از جراحان تنها بعد از چند روز، بعضی بعد از 7 روز و برخی دیگر بعد از 14 روز اقدام به برداشتن تامپون می کنند.
امروزه بسیاری از جراحان پلاستیک تامپون بینی را تنها بعد از چند ساعت بر می دارند. این زمان می تواند بین 4 الی 24 ساعت متغیر باشد. برداشتن زودهنگام تامپون کمک می کند تا بیمار سریع تر به بهبودی دست یابد.
آیا برداشتن تامپون بینی دردناک است؟
چنانچه در ابتدای این مطلب نیز ذکر شد این سوال یکی از متداول ترین سوالات در خصوص برداشتن تامپون است. متاسفانه باید گفت که جواب این سوال مثبت است. البته میزان درد در افراد مختلف متفاوت است.
در صورتی که بهترین جراح بینی تصمیم بگیرد تا تامپون را در ساعاتی بعد از عمل جراحی بینی بردارد این کار در همان روز و در بیمارستان انجام می شود. اما درصورتی که پزشک تصمیم بگیرد تا تامپون را در روزهای آتی بردارد، نیاز به تعیین قرار ویزیت بعدی در مطب پزشک است.
چه کار کنیم تا برداشتن تامپون راحت تر شود؟
برای راحت تر شدن فرایند برداشتن تامپون بینی 15 الی 20 دقیقه قبل از انجام این کار به بیمار مسکن داده می شود. سپس بیمار در تخت یا صندلی مخصوص پزشک دراز می کشد و جراح تامپون را بر می دارد. در این مرحله پزشک با فشار دادن غشای مخاطی بینی هرگونه علائمی از بروز خونریزی را تحت نظر قرار می دهد. بعد از برداشتن تامپون فرد حدود 30 الی 60 دقیقه بر روی تخت دراز می کشد، در صورتی که بعد از برداشتن تامپون فرد دچار خونریزی نشود می تواند محیط را ترک کرده و به منزل برود.
چرا از تامپون بینی استفاده می شود؟
تامپون بینی جور طراحی شده است که ضمن به حداثل رساندن عوارض عمل جراحی به روند بهبودی بعد از عمل جراحی زیبایی نیز کمک می کند. این امر از طریق موارد زیر صورت می گیرد:
- جلوگیری از هماتوم یا خونریزی بعد از عمل جراحی زیبایی بینی یا سپتوپلاستی
- پشتیبانی از بافت های نرم بینی، ساختار غضروف و استخوان بینی بعد از عمل
- حفظ تنگی و چسبندگی بعد از عمل جراحی زیبایی بینی
- ایجاد انسداد در بینی که باعث بهبودی سریع تر زخم ها و مرطوب ماندن محیط می شود، همچنین این کار مکانیسم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد، به این ترتیب که بهبود زخم ها خطر بروز عفونت را بسیار کاهش می دهد.
آیا استفاده از تامپون بینی عوارض و خطراتی هم دارد؟
چنانچه پیش تر نیز گفته شد استفاده از تامپون به تصمیم پزشک جراح بستگی دارد اما به هر روی برخی از عوارض تامپون می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تامپون بینی ممکن است موجب احساس درد و ناراحتی در بیمار شود. این درد به هنگام گذاشتن و برداشتن تامپون بیشتر است. همچنین کاهش جریان هوا و تنگی نفس به مدت محدود، افزایش ترشحات بینی و بوی بد نیز از جمله ایرادات تامپون است.
- در صورتی که تامپون توسط یک جراح بینی خوب و معتبر انجام نشود ممکن است سبب انسداد حنجره یا نای شود. این عارضه بسیار خطرناک و مهم است، بنابراین لازم است در نهایت دقت انجام گیرد.
- تامپون بینی می تواند علائم سندرم انسداد آپنه خواب را که یک بیماری شایع در افراد سالخورده و چاق است بدتر کند.
- تامپون بینی در برخی موارد ممکن است سبب بروز واکنش آلرژیک شود
نحوه مراقبت به هنگام استعمال تامپون
اگر تحت عمل جراحی بینی قرار گرفته اید و در بینی شما تامپون قرار داده شده است چند نکته است که باید در نظر بگیرید، از جمله:
- از حرکات شدید بدن مانند بلند کردن اجسام سنگین یا ورزش که ممکن است سبب جا به جایی تامپون ها شود، خودداری کنید
- احساس تنگی نفس و دشواری تنفس امری طبیعی است، بنابراین از کشیدن خودسرانه تامپون ها در منزل جدا خودداری کنید و تا زمان لازم با دهان نفس بکشید
- در صورت امکان از عطسه کردن از طریق بینی خودداری کنیدو این کار را با دهان باز انجام دهید
- از مصرف خودسرانه داروهایی مانند آسپرین که سبب رقیق شدن خون می شوند و خطر بروز خونریزی را افزایش می دهند خودداری کنید
- در صورت بروز عفونت یا خون ریزی پزشک معالج خود را به سرعت مطلع کنید
- هنگام استفاده از تامپون بینی لازم نیست که از رژیم غذایی خاصی پیروی کنید
نتیجه گیری
در این مطلب به هرچه که لازم بود تا در مورد تامپون بینی بدانید پرداخته شد. شما می توانید جهت دریافت مشاوره برای انجام انواع عمل های جراحی بینی به دکتر حسن فیروزی مراجعه کنید.
0 Comments